Medicīniskie mediji, Receptes, Sāļš

Sulīgi dārzeņu kotleti

Viena garšīga dārzeņu kotlete ir lielisks papildinājums jebkurai vakara vai pusdienu maltītei. Neatkarīgi no tā, vai tie ir svaigi salāti, tvaicēti dārzeņi vai pat veselīgs burgeris! Tie sader ar visu un ir tik garšīgi! Papildus tam, ka šie kotleti ir ne tikai garšīgi un piedāvā bezgalīgas kombinācijas, bet arī vitamīniem bagātie dārzeņi nodrošina mūsu organismu ar visām labajām īpašībām un priekšrocībām. Piemēram, burkāni ir lielisks ātras glikozes avots aknām; kabači nomierinoši iedarbojas uz zarnām, neļaujot sliktajām baktērijām ienākt; savukārt kartupeļos esošās neaizstājamās aminoskābes palīdz nomākt dažādus vīrusus. Jūs saņemat diezgan spēcīgu kombināciju, vai ne? 😉 Tāpēc noteikti ir vērts izmēģināt šos sulīgos dārzeņu kotletus!

Daudzums : vienam

Pagatavošanas laiks : 1,5 stundas
Smagums: viegls
Tas prasa:

Kā to darīt?

Nomazgājiet dārzeņus un nomizojiet burkānus un kartupeļus. Kartupeļus un puravus vāriet tvaikā vai vāriet, līdz tie kļūst mīksti, un atdzesējiet. Rīvējiet cukini uz rupjas rīves, izspiediet no tiem ūdeni (jo vairāk, jo vairāk, jo labāk!) un ievietojiet bļodā. Kad burkāni un kartupeļi ir pietiekami atdzisuši, tos rupji sarīvē un pievieno kabačiem. Maisījumu pievieno sīpolu un ķiploku pulverim un maltai paprikai, pēc garšas pievienojot nedaudz sāls un piparu. Maisiet (vislabāk ar rokām), līdz iegūstiet vienmērīgu un labi noturīgu konsistenci. Pēc tam no maisījuma izveidojiet jebkuras vēlamās formas kotletes un lieciet uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Starp katrām kotletēm mēģiniet atstāt nelielu atstarpi, lai tās varētu gatavoties. Pēc tam ielieciet kotletes cepeškrāsnī un cepiet 45-60 minūtes 180 grādu temperatūrā. Pirms ēšanas ļaujiet kotletēm kārtīgi atdzist, pēc tam pasniedziet un baudiet ar jebkuru papildinājumu.

Leave a Reply