Receptes, Sāļš

Garda zirņu biezeņa zupa

Garda zaļo zirņu biezeņa zupa

Ko darīt, ja šogad Jaungada vakarā pagatavotu nedaudz citādu zirņu zupu – no saldētiem zaļajiem zirņiem? Lai gan žāvēta zirņu zupa neapšaubāmi ir kā mēle, saldēta zaļo zirnīšu zupa ir arī garšīga, bet vēl veselīgāka, jo slēpj veselu virkni labvēlīgu īpašību (jo saldēti zirnīši tehniski ir svaigi). Vai zinājāt, piemēram, ka zaļie zirņi ir noderīgi gan svara zudumam, gan matu augšanai? Turklāt svaigi zaļie zirņi ir bagāti ar antioksidantiem, vitamīniem, minerālvielām, labvēlīgajām taukskābēm un kvalitatīvām un viegli sagremojamām augu olbaltumvielām. Nemaz nerunājot par garšu, protams, tā ir pilnīgi brīnišķīga. Kombinācijā ar svaigiem garšaugiem zaļie zirnīši ir patiešām lieliska kombinācija!

Porcijas lielums: 3-4
Pagatavošanas laiks : 30-40 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 1 sarkanais sīpols (sasmalcināts)
  • 5 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
  • 2 iepakojumi saldētu zaļo zirnīšu
  • apmēram 800 ml dārzeņu buljona vai ūdens (apmēram 6 tasītes).
  • 2-3 lielas saujas svaigu bazilika lapu
  • 1 sauja svaigu piparmētru (pēc izvēles)
  • jūras sāls (pēc izvēles)
  • 1 laima sula (svaigi spiesta)
  • 1-2 saujas svaiga koriandra
  • zaļie sīpoli vai citi svaigi garšaugi (dekorēšanai).

Kā citādi pagatavot zirņu zupu?

Uzkarsē katlu vai katliņu ar augstāku malu uz uguns, ielej tajā ceturtdaļu tases ūdens un smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku. Vāra, līdz kvadrātiņi ir mīksti. Tad pievienojiet saldētos zirņus sīpolu un ķiploku maisījumam un apmēram 300 ml ūdens vai buljona. Vāra, līdz zirņi kļūst mīksti, un pievieno apmēram 400-500 ml buljona vai ūdens, svaigas piparmētru lapas un baziliku. Izmantojot putukrāsni, saputojiet zupu līdz krēmveida konsistencei. Pēc vēlēšanās pievieno jūras sāli. Pasniedziet ar sasmalcinātu koriandru, zaļajiem sīpoliem un svaigi spiestu laima sulu.

Leave a Reply