Magus, Receptes

Vafeles bez glutēna

Vafeļu ar medu un ogām salīdzinājums

Siltas vafeles ar saldu kļavu sīrupu un ogām – skan idilliski, vai ne? Lai šo garšīgo garšu maisījumu padarītu veselīgāku, piedāvājam jums veselīgu klasisko beļģu vafeļu versiju no pilngraudu miltiem, kurā nav ne grama kviešu, olu vai piena produktu. Saputrotamajā mīklā apvienojas bezglutēna auzu pārslas, aunazirņu milti un karamelizēts kokosriekstu cukurs. Tomēr, tā kā vafeļu sastāvā ir arī nedaudz kvalitatīvas eļļas, mēs iesakām vafeļu cienītājiem brokastu vietā baudīt vafeles kā patīkamu pēcpusdienas uzkodu vai kā saldu našķi vakarā.

Daudzums: 4-5 lielas pusmīkstas vafeles
Pagatavošanas laiks : 30 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 135 g auzu miltu bez lipekļa
  • 60 g aunazirņu miltu
  • 2,5 tējkarotes cepamā pulvera (ideālā gadījumā bioloģiskā)
  • 310 ml neapstrādāta ziepju ūdens
  • 2 ēd.k. olīveļļas vai kausētas kokosriekstu eļļas
  • 2-3 ēdamkarotes kokosriekstu cukura
  • 1 tējkarote dabīgā bezalkoholiskā vaniļas ekstrakta vai 0,25 tējkarotes tīras vaniļas pulvera (pēc izvēles).
  • neliela šķipsniņa sāls (lai sabalansētu garšu).
  • medus vai kļavu sīrups (pasniegšanai).
  • svaigas avenes vai citas ogas pēc jūsu izvēles (pasniegšanai).
  • vafeļu gatavotāji

Kā pagatavot vafeles bez glutēna?

Vispirms uzsildiet vafeļu pagatavošanas ierīci. Kamēr mašīna uzsilst, sagatavojiet mīklu. Lai to izdarītu, sajauciet visas sausās sastāvdaļas kopā bļodā ar cukuru, sāli un cepamo pulveri. Tad sausajām sastāvdaļām pievieno eļļu un ūdeni un samaisa līdz viendabīgai masai. Mīklu maisīšanai var labi aizstāt ar karoti – tā mīklu padara vēl viendabīgāku.

Kad mīkla ir gatava un vafeļmašīna ir sasniegusi pareizo temperatūru, uz karstās vafeļmašīnas uzlieciet atbilstošu mīklas daudzumu, aizveriet vāku un pagatavojiet vafeles saskaņā ar jūsu vafeļmašīnas norādījumiem. Atkārtojiet šo procesu, līdz mīklas paliek vairāk. Gatavai vafelei virspusē jābūt nedaudz kraukšķīgai, bet iekšpusē labi izceptai un gaisīgai. Pasniedziet vafeles ar šķidro medu vai kļavu sīrupu un svaigām avenēm.

PS. Ja vēlaties īpaši kraukšķīgu rezultātu, vafeles pirms cepšanas pārziepciet ar plānu eļļas kārtiņu.

Leave a Reply