Receptes, Sāļš

Grilēti kabači

Grilētu cukini šķēles ar garšaugiem

Kurš teica, ka ir jāgrilē tikai gaļa?! Dārzeņi, jo īpaši kabači, ir arī lieliski pavadoņi miglainā grilēšanā kopā ar ģimeni vai draugiem. Uzsāciet veselīgu vasaru un nākamajam grilēšanas pasākumam paņemiet dažas garšaugu cukini šķēlītes – labs un viegls kārums garantēts! Bet, ja neesat grilēšanas piekritējs, ķirbju šķēles varat likt cepeškrāsnī.

Daudzums: 3-4 dārzeņu mīļotāji
Pagatavošanas laiks : 25 minūtes
Smagums: viegls

Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 2 nelielas cukini (apmēram 500 g)
  • 1 ēdamkarote olīveļļas (pēc izvēles)
  • 1 tējkarote žāvēta bazilika
  • 1 tējkarote žāvēta oregano
  • ½ tējkarotes ķiploku pulvera
  • ½ tējkarotes sīpolu pulvera
  • ½ tējkarotes jūras sāls

Kā pagatavot grilētu cukini?

Vispirms uzkarsējiet grilu. Tad sagatavojiet kabačus. Lai to izdarītu, nomazgājiet un sagrieziet ķirbi 0,5-1 cm biezās šķēlītēs, apsmērējiet ar olīveļļu un garšvielām un sāli. Novietojiet garšvielām bagātās šķēles uz karsta grila un cepiet 3-4 minūtes no katras puses. Pasniedziet ar jebko, kas jums garšo. PS. Ja vēlaties ņemt kabaču šķēlītes uz grilu, varat tās pagatavot mājās un iesaiņot kastītē. Lai to izdarītu, sajauciet garšvielas ar olīveļļu bļodā, apsmērējiet šķēles ar garšvielu maisījumu un ievietojiet aizvākojamā kastē vai stikla traukā, lai tās “marinētos”. Ja vēlaties baudīt kabačus bez taukiem, vienkārši izlaidiet eļļu un vienkārši ieberiet ķirbju šķēlītēs garšaugus un sāli, pirms tos liekat uz grila.

Leave a Reply