Receptes, Sāļš

Vasaras kvinojas salāti ar aunazirņiem

Vasaras kvinojas salāti ar aunazirņiem

Krāsaini, garšīgi un pārsteigumu pilni vasaras salāti, kas iekaros jūsu sirdis! Kraukšķīgie pipari, uzturvielām bagātie aunazirņi, sulīgie tomāti un svaigie garšaugi piešķir salātiem svaigumu un izceļ vislabāko garšu kombināciju, kādu var sagaidīt no salātiem. Citronu sula ar kļavu sīrupu papildina salātus ar nedaudz saldu un pikantu piegaršu. Un, protams, mēs nedrīkstam aizmirst pieminēt ķirbju sēklas, kas vēl vairāk papildina perfektu kombināciju! Pārsteidziet savas garšas kārpiņas un izmēģiniet to! Izbaudiet kā atsevišķu ēdienu vai pasniedziet kā piedevu ar jebko, kas jums garšo.

Daudzums: trīs līdz četriem
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Smagums: viegls
Tas prasa:

  • 260 g kvinojas
  • 250 g ķiršu tomātu
  • 1 liels pipari
  • 1 liels vai 2 mazi sarkanie sīpoli
  • 100 g burkānu vai salātu maisījuma pēc jūsu izvēles
  • 1 burka aunazirņu (230 g)
  • 3spl ķirbju sēklas
  • 2spl auksti spiestas kaņepju eļļas vai olīveļļas (pēc izvēles)
  • 5-6spl svaigi spiestas citrona sulas
  • 1-2spl kļavu sīrupa
  • sāls un pipari pēc garšas
  • sauja smalki sagrieztu svaigu garšaugu (piemēram, svaigas dilles vai timiāns ir lieliski piemēroti!).

Kā pagatavot kino salātus?

Pagatavojiet kvinoju saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Pēc tam noteciniet, noskalojiet zem vēsa ūdens un atstājiet uz dažām minūtēm notecināt drenāžā. Tad sagrieziet dārzeņus un noskalojiet aunazirņus. Kad dārzeņi ir sagatavoti, ņem lielāku bļodu (lai būtu vieglāk samaisīt) un ievieto tajā kvinoju, sasmalcinātus dārzeņus, ķirbju sēklas, svaigus garšaugus un aunazirņus. Pēc garšas pievieno citrona sulu, kļavu sīrupu, sāli un piparus un 1-2spl auksti spiestas eļļas. Labi samaisi, liec uz brīdi ledusskapī, lai atvēsinātu, un tad baudi!

NB! Salāti lieliski garšo arī nākamajā dienā!

Leave a Reply