Medicīniskie mediji, Receptes, Sāļš

Veselīgs burrito maisiņš

Veselīgs burrito maisiņš

Domājat, ko ņemt līdzi pludmales piknikam vai vasaras grilēšanai? Mēs esam sagatavojuši jums ko īpašu! Mēs uzskatām, ka veselīgs burrito maisiņš bez graudaugiem ir lieliska izvēle vasaras svinībām vai vieglām pusdienām vai vakariņām. Bļoda no visa, kas ir labs un labāks kopā! Kraukšķīgi ziedkāposti, aromātiski tomāti, krēmīgs avokado un pikanta laima kopā veido patiešām labu kombināciju, kas jums vienkārši jāizmēģina!

Daudzums : diviem
Pagatavošanas laiks : 25 minūtes
Smagums: viegls
Tas prasīs:

  • salātu maisījums vai citi zaļie salāti pēc jūsu izvēles (piemēram, romiešu salāti vai spināti).
  • svaigi spiesta laima vai citrona sula
  • čilli pārslas pēc jūsu izvēles

ziedkāpostu rīsu pagatavošana:

  • 1 vidēja lieluma ziedkāposti
  • ½ tējkarotes maltu garšvielu
  • ½ tējkarotes maltas paprikas
  • ¼ tējkarotes kajēnas piparu vai maigu čilli (pēc izvēles)
  • neliela sauja smalki sagriezta svaiga koriandra

Salsas pagatavošana:

  • 250-300 g kubiņos sagrieztu tomātu (apmēram 2-3 lielāki tomāti vai 1 kārba ķiršu tomātu pēc jūsu izvēles).
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sauja smalki sagriezta svaiga koriandra
  • 1 neliels sarkanais sīpols
  • 2 ēdamkarotes svaigi spiestas laima sulas

Gvakamoles pagatavošana:

  • 1 avokado
  • 1-2 ēdamkarotes svaigi spiestas laima sulas
  • ½ smalki sagriezta ķiploka daiviņa
  • 2 ēdamkarotes smalki sagrieztu sarkano sīpolu
  • neliela sauja smalki sagrieztu tomātu kubiņu
  • Gochugaru piparu graudiņi (organiski) (pēc izvēles)

Kā pagatavot vienu gardu burrito?

Nomazgājiet un sagatavojiet dārzeņus. Tad pagatavojiet ziedkāpostu rīsus. Vislabāk rīsus pagatavot ar virtuves kombainu, taču tos var arī sarīvēt ar rokām. Ja izmantojat virtuves kombainu, salauziet vai sagrieziet ziedkāpostu galvu mazākos ziedkāpostos un pēc tam ievietojiet tos virtuves kombainā. Ziedkāpostus apstrādājiet, līdz izveidojas rīsu graudiņi. Pēc tam bļodā pārlejiet ziedkāpostu rīsus un pēc garšas pievienojiet garšvielas.

Kad rīsi ir gatavi, sāciet gatavot salsu. Salsas pagatavošanai sajauc kopā smalki sagrieztus tomātu kubiņus, sarkano sīpolu, ķiploku, svaigu koriandru un laima sulu. Labi samaisiet un uz brīdi atlieciet malā. Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi, pagatavojiet gvakamolu. Lai to izdarītu, saberziet avokado ar ķiploku un pievienojiet kubiņos sagrieztus tomātus, sarkano sīpolu un piparus (ja vēlaties). Kad visi sagatavošanas darbi ir pabeigti, sāciet pasniegt. Vispirms ielieciet bļodā zaļos salātus, tad ziedkāpostus, tomātu salsu un gvakamolu. Apkaisiet ar svaigiem garšaugiem, nedaudz laima sulas un nekavējoties baudiet!

Vai esat redzējuši citas mūsu ziedkāpostu receptes? Noteikti apskatiet, piemēram, šīs ceptās ziedkāpostu nūjiņas šeit!

Veselīgs burrito, kura pamatā ir recepte no Medical Media. Sākotnējo recepti var atrast šeit.

Leave a Reply