Magus, Receptes

Mutes kārpiņas ogu ogas

Mutes reibinošs ogu kraukšķis ar āboliem

Šis ogu kārums ar kraukšķīgu virskārtu ir patiešām vienkāršs un atsvaidzinošs deserts, kas noteikti iepriecinās jūsu garšas kārpiņas. Bet, kā vienmēr, bez rafinēta cukura un kviešu miltiem! Kraukšķīgais pildījums sastāv no sulīgiem ābolu kubiņiem, kas sajaukti ar ogām un kokosriekstu cukuru, ar vieglu kraukšķīgu virsu. Kokosriekstu cukurs piešķir kraukšķīgumam pareizo, nedaudz karameļu piegaršu. Ogas piešķir pikantumu, āboli un kanēlis piešķir nobeiguma pieskārienu, un ir radies ideāls garšu maisījums! Tas ir tik ātri un viegli pagatavojams, ka ir lieliski piemērots arī kā našķis nedēļas vakarā. Mēs uzskatām, ka šis kraukšķīgais kārums varētu kļūt par jaunu iecienītāko kārumu lieliem un maziem gardēžiem, kā arī par svētku galda kārumu.

Daudzums: 6-8 saldummīļiem
Pagatavošanas laiks : 40 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

Ābolu un ogu pildījumam:

  • 400 g ābolu pēc izvēles (sasmalcināti)
  • 500 g melleņu vai citu ogu pēc izvēles (svaigu vai saldētu).
  • 65 g (5 ēdamkarotes) kokosriekstu pūdercukura
  • 2 ēd.k. tapiokas cietes
  • 1 ēdamkarote svaigi spiestas citrona sulas
  • 1 tējkarote kanēļa

Putekļiem:

  • 90 g auzu miltu bez lipekļa
  • 60 g mandeļu miltu
  • 50 g kokosriekstu cukura
  • 40 g tapiokas cietes
  • 50 g kokosriekstu eļļas
  • 1 tējkarote vaniļas (pēc izvēles)

Kā pagatavot ogu drupatas?

Vispirms uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Tad sagrieziet ābolus lielā bļodā un pievienojiet ogas, cukuru, cieti, citrona sulu un kanēli. Rūpīgi samaisiet, līdz visas sastāvdaļas ir labi sajauktas. Ielejiet augļu un ogu maisījumu lielākā cepamajā traukā (piemēram, 15×23 cm vai 20×20 cm cepamajā traukā). Pārklājuma pagatavošanai sajauciet kopā drupināšanai paredzētās sastāvdaļas. Sāciet ar sauso braucienu. Vispirms bļodā samaisiet cieti, cukuru un auzu miltus. Tad pievienojiet kokosriekstu eļļu un saberziet ar pirkstiem, līdz maisījums kļūst nedaudz drupans. Ja maisījums šķiet pārāk sauss, pievienojiet vēl nedaudz kokosriekstu eļļas. Kad esat pabeiguši drupināt, pārkaisa to pār ogu un ābolu maisījumu, kas gaida cepeškrāsnī, un ievieto cepeškrāsnī uz 30 minūtēm, līdz kraukšķis ir zeltaini brūns. Izbaudiet silti!

Leave a Reply