Intersticiāls, Receptes, Sāļš

Garšaugu pesto bez eļļas

Veselīgs un bez eļļas garšaugu pesto!

Kas var būt labāks par gardu un aromātisku garšaugu pesto, kas pārpilns ar labumiem! Protams, šī recepte ir īpaša ar to, ka tajā nav ne piliena eļļas, siera vai kā cita, kas parasti ir pesto sastāvā. Bet garša ir tikpat nepārspējama kā vienmēr ar pesto. Tā ir tik universāla recepte, ka to var pagatavot no brīnišķīgiem ziedkāpostiem, svaigām bazilika lapiņām vai kā cita, ko vēlaties pievienot pie pesto. Veselīga pesto bez eļļas “pamatrecepte” tagad ir jūsu priekšā!

Daudzums: apmēram 200 grami pesto
Pagatavošanas laiks : 15 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 50-60 g Indijas riekstu
  • 100 g svaigu bazilika lapu vai burkānu loku
  • 1 ēdamkarote svaigi spiestas citrona sulas
  • 3 ēdamkarotes filtrēta ūdens
  • ½ tējkarotes jūras sāls
  • bazilika pesto var pievienot arī 1 svaigu ķiploka daiviņu (pēc izvēles).
  • virtuves kombains vai jaudīgāks blenderis

Kā pagatavot garšaugu pesto?

Apgrauzdējiet riekstus pannā, līdz tie kļūst viegli zeltaini brūni, pēc tam visas sastāvdaļas ievietojiet blenderī vai virtuves kombainā. Spiediet, līdz tiek iegūta vēlamā tekstūra. Izbaudiet ar skābpiena trifelēm vai bezglutēna ciabattu! Uzglabājiet pesto hermētiskā traukā ledusskapī. Pesto labi uzglabāsies ledusskapī vismaz 4-5 dienas.

Leave a Reply