Receptes, Sāļš

Ārstniecības salāti ar ceptiem sparģeļiem

Garšīgi veselības salāti ar maigi grauzdētiem sparģeļiem!

Ieejiet pavasarī un pagatavojiet kādu no mūsu vieglajiem pavasara sparģeļu salātiem! Vai zinājāt, ka sparģeļi ir lielisks organisma attīrošs līdzeklis? Noderīgi sparģeļi ļauj no orgāniem izskalot toksīnus, kā arī kavē patogēnu attīstību organismā. Pagatavojiet bļodu ar kraukšķīgiem salātiem un izbaudiet sparģeļu spēku! Ķiploku un citrona kombinācija lieliski sader ar sparģeļiem, tāpēc to noteikti ir vērts izmēģināt!

Daudzums: 2 salātu cienītājiem
Pagatavošanas laiks : 30 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 250 g salātu maisījuma (ideāli, ja tajā ir burkāni).
  • ½ sarkanā sīpola
  • 50 g melno olīvu ar kauliņiem bez piedevām
  • 200g ķiršu tomātu
  • 200 g svaigu sparģeļu
  • 1-2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • 1 sasmalcināta ķiploka daiviņa
  • 3-4 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas
  • jūras sāls un malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 kārba aunazirņu (240 g)
  • čilli pulveris

Kā pagatavot sparģeļu salātus?

Vispirms apcepiet aunazirņus. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un izklāj cepamo papīru. Tad noskalojiet aunazirņus zem tekoša ūdens, sasmalciniet tos ar čilli pulveri un jūras sāli un vienmērīgi izklājiet uz cepamās paplātes. Cidoniju cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 15 minūtes, līdz zirņi iegūst zeltaini brūnu krāsu un kļūst nedaudz kraukšķīgi. Kamēr aunazirņi ir cepeškrāsnī, pagatavojiet salātu pamatni un ceptos sparģeļus. Lai to izdarītu, sagrieziet dārzeņus un olīvas lielā bļodā (izņemot sparģeļus). Garšojiet salātus ar citrona sulu, kļavu sīrupu un jūras sāli, rūpīgi samaisiet un atlieciet malā.

Tagad ir sparģeļu laiks! Lai apceptu sparģeļus, uzkarsē pannu, pievieno 2-3 ēdamkarotes ūdens un sagrieztus sparģeļus. Apcep sparģeļus 5-10 minūtes un pēc tam pievieno sasmalcinātus ķiplokus, šķipsniņu sāls, izspiediet citrona sulu un nedaudz kļavu sīrupa. Cepiet vēl 1-2 minūtes, laiku pa laikam maisot. Pārliecinieties, ka sparģeļi apakšā nesadeg, vajadzības gadījumā pielejiet nedaudz ūdens. Kad sparģeļi un aunazirņi ir pagatavoti, ļaujiet tiem 5-10 minūtes atdzist un pēc tam iemaisiet tos svaigos salātos. Pasniedziet uzreiz!

Leave a Reply