Magus, Receptes

Bezglutēna cepumi ar citronu un mellenēm

Kā jūs domājat, vai īsts cepums ir kraukšķīgs vai mīksts? Šie bezglutēna mandeļu-garšvielu-citrona cepumi ir gan vieni, gan otri! Kraukšķīgi no ārpuses, garšīgi mīksti no iekšpuses un tik labi! Kā papildu bonusu varat arī padarīt savu mājokli saldi smaržojošu.

Daudzums: 14 gab.
Nopietnība: vidēja
Pagatavošanas laiks: 20 min aktīvā laika + 1 h aukstumā + 15 min cepeškrāsnī.

  • 130 g mandeļu miltu
  • 40 g tapiokas miltu
  • 65 g dabīgā mandeļu sviesta
  • 60 ml kļavu sīrupa
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • ¼ tējkarotes maltas vaniļas
  • 1/5 tējkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote smalki sarīvētas citrona miziņas
  • 100 g melleņu
  • 2 tējkarotes čia sēklu

Bezglutēna cepumu gatavošana:

Sajauc kopā miltus, sāli, malto vaniļu un cepamo pulveri. Pievienojiet mandeļu sviestu, kļavu sīrupu, smalki sarīvētu citrona miziņu un, ja nepieciešams, apmēram 2 ēdamkarotes ūdens. Izstrādājiet visu līdz gludai mīklai. Mīklai ir labi jāsavienojas, bet tai nav jābūt pārāk mitrai.

Izveidojiet no mīklas 14 vienāda lieluma bumbiņas un katras bumbiņas vidū ar pirkstu vai nelielu karotīti izspiediet iedobumu pildījumam. Sīkfailus vismaz stundu uzglabājiet ledusskapī.

Pildījumam mellenes notrini un sajauc ar čia sēklām. Ļaujiet maisījumam sabiezēt, kamēr cepumi ir ledusskapī.

Piepildiet cepumus ar melleņu biezeni (ja maisījums paliek pāri, jums paveicies un varat aplaizīt karoti) un cepiet cepumus 175 grādos sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 15-17 minūtes, līdz cepumi kļūst zeltaini brūni. Uzmanīgi novietojiet cepumus uz dzesēšanas režģa, lai atdzistu, un baudiet!

NB! Ja vēlaties mellenes nomainīt, varat pagatavot pildījumu arī ar ābolu biezeni, ķiršiem, avenēm, zemenēm vai pat kazenēm. Var pievienot vairāk garšas, piemēram, ar kardamonu vai kanēli.

Leave a Reply