Receptes, Sāļš

Kartupeļu vafeles bez taukiem ar tomātu salsu

Kartupeļu vafeles ar pikantu tomātu salsu

Vai zinājāt, ka no tvaicētiem kartupeļiem var viegli pagatavot kraukšķīgas vafeles? Tas, protams, nav gluži maģiski – šajā procesā ir nepieciešama arī vafeļmašīnas palīdzība (lasiet: karsti gludekļi). Tomēr mazliet maģijas te tomēr slēpjas, jo vienīgā galvenā vafeļu sastāvdaļa patiešām ir kartupelis. (Protams, ja vēlaties “siera” konsistenci, varat iejaukt nedaudz tapiokas cietes, bet tas nav nepieciešams.).

Tāpēc kartupeļu vafeles patiešām var uzskatīt par vienas sastāvdaļas ēdienu. Tā kā vafeles īpaši labi garšo ar pikantu virskārtu, papildus vafelēm mēs dalāmies ar pikantas tomātu salsas recepti. Šis pārsteidzoši vienkāršais, bet patiesi garšīgais ēdiens ir lieliski piemērots ātrai uzkodai nedēļas nogalē vai veselīgiem brīvdienu vēlās brokastis ar draugiem vai ģimeni.

Daudzums: 3 lielas pusmīkstas vafeles
Pagatavošanas laiks: apmēram 35 minūtes (ja izmantojat iepriekš sautētus kartupeļus).
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:
Vafelēm:

  • 500 g tvaicētu kartupeļu (atdzesētu)
  • garšvielas pēc izvēles (pēc izvēles)

Salsai:

  • 150 g tomātu (sagrieztu kubiņos)
  • 75 g paprikas (kubiņos sagrieztas)
  • 6 g svaiga čilli (ja nepatīk garšvielas, to daudzumu varat samazināt vai izlaist).
  • 25 g sarkano sīpolu (kubiņos)
  • sauja svaiga bazilika (smalki sagriezta)
  • jūras sāls (pēc garšas)

Kā pagatavot kartupeļu vafeles?

Vispirms uzsildiet vafeļu pagatavošanas ierīci. Tad tvaicētos kartupeļus saberziet ar smalcinātāju līdz pēc iespējas viendabīgākai masai un no tās izveidojiet 2 līdz 3 plakanas bumbiņas. Ielieciet kartupeļu bumbiņas vafeļu gatavošanas ierīcē un cepiet 12-15 minūtes (vai līdz vafeles kļūst kraukšķīgas un zeltaini brūnas). PS! Ja šķiet, ka vafele pieķeras mašīnai un nesabrūk, vai arī tai ir tendence sadalīties, esiet pacietīgi – tas nozīmē, ka vafelei vēl ir jāgatavojas. Salsas pagatavošanai sajauc kopā sasmalcinātus tomātus, papriku, čilli, sīpolus un svaigu baziliku, pievieno jūras sāli un pasniedz uz kraukšķīgām vafelēm.

Leave a Reply