Magus, Receptes

Ābolu pīrāga pelmeņi kartupeļu mīklā

Cita veida zemeņu kūka kartupeļu mīklā

Sagatavojiet kaut ko netradicionālu ar āboliem šoruden! Mums jums ir lieliska ideja – ābolu pīrāga smalkmaizītes bezglutēna kartupeļu mīklā. Tieši tā, jūs pareizi izlasījāt – patiešām, kartupeļu mīkla! Lai gan mēs esam pieraduši ēst kartupeļus kā sāļu ēdienu, šis daudzpusīgais un ārkārtīgi veselīgais bumbuļaugs ir lieliski piemērots arī desertiem. Tie paši ābolu pīrāga krampji ir pierādījums tam. Tie ir kā mazi ābolu pīrādziņi, tikai bez cukura, rauga, lipekļa un pat graudaugiem. Bet garšīgi un tieši tik saldi. Izmēģiniet to paši!

Daudzums: aptuveni 8 mazi pīrāgi
Pagatavošanas laiks : apmēram 1-1,5 h
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 1 lielāks vai 2 mazāki āboli
  • 4 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • puse citrona sulas
  • kanēlis (pēc garšas)
  • 3 vidēja lieluma tvaicēti kartupeļi
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes

Kā pagatavot ābolu pīrāga pastiprinātājus?

Pildījumam:

Nomazgājiet, nomizojiet un sagrieziet ābolus nelielos kubiņos un 15 minūtes, nepārtraukti maisot, uz lēnas uguns sautējiet kopā ar kļavu sīrupu un kanēli. Kad ābolu kubiņi ir mīksti, izspiediet citrona sulu.

Mīklas pagatavošanai:

Kartupeļus nomizo un pagatavo tvaikā. Ļaujiet kartupeļiem nedaudz atdzist, tad ievietojiet tos lielā bļodā un pievienojiet kartupeļu cieti. Mīcīt, līdz izveidojas mīklas bumba (ja nepieciešams, pievienot nedaudz cietes).

Kad mīkla ir gatava, novietojiet to uz liela dēlīša vai virtuves virsmas, kas pārklāta ar cepamo papīru, un plāni izvelciet. Pēc tam sagrieziet mīklu apaļos diskos, kuru izmērs ir pēc jūsu izvēles (izgriezumiem labi noder mazāka stikla vai piparkūku bļoda). Pārliecinieties, ka ir vienāds disku skaits, jo, lai izveidotu vienu kumosu, ir nepieciešami divi diski.

Kad diski ir gatavi, uz pusi no tiem uzliek karoti pildījuma un uzliek otru mīklas disku. Ar dakšiņu uzmanīgi piespiediet diskešus pie malām kopā. Novietojiet ābolu šķēles uz cepšanas paplātes, kas pārklāta ar cepamo papīru, un cepiet 200 grādu temperatūrā 20-25 minūtes.

Leave a Reply