Receptes, Sāļš

Krēmveida indiešu riekstu “krējuma siers”

Patiesi krēmīgs Indijas riekstu “krējuma siers”, kas garšo kā īsts!

Dažkārt jūs alkstat pēc krēmveida krējuma siera, bet, ja cenšaties izvairīties no piena produktiem, par klasisko krējuma siera versiju nevar būt ne runas. Arī augu izcelsmes lubrikanti, ko var atrast veikalu plauktos, parasti satur nevajadzīgas sastāvdaļas, kas nepadara tos par dzīvotspējīgu alternatīvu. Tomēr nav jāuztraucas, jo Indijas riekstu bagātība nāk palīgā, padarot tos par lielisku sastāvdaļu krējuma sieram. Ja pievienosiet nedaudz kokosriekstu krējuma, iegūsiet patiešām zīdainu krējuma sieru, ko varat uzlabot pēc savas gaumes. Lazdu riekstu krējuma siers ir bez piedevām un dabiski nesatur dzīvnieku pienu, ir viegls kuņģim un ir baudījums garšas kārpiņām. Tas jūsu veselīgajām sviestmaizēm vai smalkmaizītēm piešķirs pavisam jaunu līmeni!

Daudzums: vidēji 250-300 g
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes + dzesēšanas laiks ledusskapī.
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 200 g Indijas riekstu
  • ūdens (riekstu vārīšanai)
  • 2 ēdamkarotes pilnpiena kokosriekstu krējuma (piemēram, šis)
  • 2 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas
  • ½ tējkarotes jūras sāls vai Himalaju sāls (ja vēlaties, pievienojiet vairāk/mazāk)
  • 1 tējkarote sīpolu pulvera (pēc izvēles)
  • smalki sagriezti zaļie sīpoli vai citi garšaugi (pēc izvēles).
  • virtuves kombains vai jaudīgāks blenderis

Kā pagatavot indiešu riekstu “krējuma sieru”?

Vispirms sagatavojiet Indijas riekstus. Lai to izdarītu, ievietojiet tos katlā kopā ar ūdeni (pielejiet tik daudz, lai pārklātu riekstus) un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Apklājiet katlu ar vāku, samaziniet temperatūru un vāriet riekstus zem vāka uz lēnas uguns 20 minūtes. Pēc tam ar sieta palīdzību riekstus sasmalciniet, viegli noskalojiet zem vēsa ūdens un atdzesējiet. Kad rieksti ir atdzisuši vismaz līdz istabas temperatūrai, pievienojiet tos virtuves kombainam vai blenderim kopā ar kokosriekstu krēmu, citrona sulu un garšvielām un sablenderējiet līdz gludai un zīdainai masai.

Kad krējuma siers ir gatavs, iemaisiet sasmalcinātu zaļo sīpolu vai citus izvēlētos garšaugus. Tā kā krējuma siers var būt nedaudz silts, ielieciet to (stikla) traukā ar vāciņu un pirms pasniegšanas ļaujiet atdzist ledusskapī vismaz stundu. Šādā veidā krējuma siers iegūst pareizo garšu un tekstūru. Pēc tam baudiet kādu kārumu pēc savas izvēles.

Lazdu riekstu krējuma siers ledusskapī hermētiskā traukā labi uzglabāsies 4-5 dienas.

Leave a Reply