Intersticiāls, Medicīniskie mediji, Receptes, Sāļš

Fortificēts neapstrādāts tralbumīns

Neapstrādāti griķi ir īsts pašmāju superprodukts, kas satur divpadsmit neaizvietojamās aminoskābes, dzelzi, magniju un cinku. Turklāt neapstrādātie griķi nesatur lipekli, tāpēc tos var baudīt arī tie, kas vēlas izvairīties no lipekļa. No neapstrādātiem miežiem var pagatavot daudzas labas un labākas lietas, tie ir daudzfunkcionāli graudaugi, piemēroti gan saldiem, gan sāļiem ēdieniem, kā arī lieliski noder maizes cepšanai. Kā vienmēr, cepot maizi, ir nepieciešama neliela pacietība, bet garša ir tā vērta! Turklāt tatrale maizes pagatavošana nemaz nav sarežģīta – tā ir pa spēkam ikvienam maizes mīļotājam. Lai jūs varētu to izmēģināt paši un pārliecināties, ka tā garšo labi, mēs dalāmies ar vienkāršu tatrale maizes recepti!

Daudzums : četriem
Pagatavošanas laiks: 6h + 12h + 45 minūtes
Smaguma pakāpe : vidēja
Tas prasa:

  • 400 g ratatūļu
  • 500 ml neapstrādāta sojas ūdens
  • tīru virtuves dvieli
  • lielāku plastmasas vai stikla bļodu (nelietojiet metāla bļodu!).
  • koka vai plastmasas karotes (nelietojiet metāla karotes).
  • 1-2 tējkarotes sāls
  • 1-2 tējkarotes čia sēklu
  • 1-2tl kļavu sīrupa vai kokosriekstu cukura
  • 2spl saulespuķu sēklu (pēc izvēles)
  • 2spl ķirbju sēklu (pēc izvēles)

Kā pagatavot neapstrādātu trifeļu maizi?

Sajauc kopā ūdeni un neapstrādātu ratatūli. Uzmērciet zobakmeni istabas temperatūrā 6 stundas. Pēc tam, izmantojot mīklas blenderi, blenderi vai virtuves kombainu, sablenderējiet izmērcētos griķus, līdz iegūstiet vienmērīgu konsistenci. Pārvietojiet mīklu plastmasas vai stikla traukā pēc izvēles, pārklājiet ar tīru virtuves dvieli un novietojiet siltā vietā raudzēšanai uz 12 stundām. Ideālā gadījumā mīklu vajadzētu atstāt pacelties 36 grādu temperatūrā, taču der arī silta telpa un, piemēram, silta radiatora tuvums. Ļoti svarīgi ir pārliecināties, ka mīklas maisīšanai izmantojat tikai koka vai plastmasas karoti un ka mīkla nav pārāk cieši pārklāta. Jums ir nepieciešams tikai viens tīrs virtuves dvielis. Tas arī nodrošina mīklu ar pietiekami daudz gaisa.

Pēc 12 stundām mīklai jābūt gaisīgai un pūkainai, ar sīkiem gaisa burbulīšiem uz virsmas. Kad mīkla ir gatava, uzmanīgi iemaisiet sāli, garšvielas un sēklas, ja nepieciešams. Viegli samaisiet, lai mīkla nezaudētu pūkainību. Ielejiet maisījumu ar cepamo papīru izklātā cepamajā formā un cepiet 180 grādu temperatūrā 45 minūtes. Pirms sagriešanas ļaujiet klaipam atpūsties zem dvieļa un atdzist.

Leave a Reply