Medicīniskie mediji, Receptes, Sāļš

Cūkgaļas “tunča” salāti

Jūs skatāties uz veco labo klasiku jaunā sešpadsmitajā versijā, veselīgus “tunča” salātus veģetārajā versijā, kas garšo kā īsti! Ja jums garšo pazīstamas garšas, šie salāti ar nedaudz nostalģisku piegaršu ir tieši jums! Ar šiem aunazirņu salātiem bez zivīm ir garantēta daudzpusīga un garšīga pieredze. Izbaudiet salātus tieši no bļodas vai kā piedevu, piemēram, ar kraukšķīgu maizi.

Daudzums: vienam līdz diviem
Pagatavošanas laiks : 15 minūtes
Smagums: viegls
Tas prasa:

  • 250 g vārītu aunazirņu (vai 1 kārba konservētu aunazirņu, nosusinātu un noskalotu).
  • 25 g sasmalcināta sarkanā sīpola (apmēram puse no mazāka sīpola).
  • 50 g sasmalcinātu seleriju (apmēram 1 vidēji liels selerijas kāts).
  • 2,5 ēd.k. tahini
  • 2,5 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas
  • 1/2 tējkarotes sinepju pulvera
  • 1spl smalki sagrieztu svaigu diļļu
  • jūras sāls pēc garšas (pēc izvēles)

Kā pagatavot aunazirņu salātus?

Ielieciet aunazirņus bļodā un saberziet tos ar dakšiņu, lai nepaliek lieli aunazirņu gabaliņi. Nelietojiet blenderi vai virtuves kombainu, lai sasmalcinātu aunazirņus, jo citādi var rasties salātiem nederīgs aunazirņu biezenis. Sīpolu un seleriju smalki sagrieziet un pievienojiet tos aunazirņu maisījumam. Pēc tam maisījumu pievieno citrona sulu, tahini, šķipsniņu jūras sāls, sinepju pulveri un svaigas dilles. Visu sajauciet kopā un baudiet uzreiz vai uz kādu laiku ievietojiet ledusskapī, lai nogatavotos.

PS! “tunča” salāti lieliski sader arī ar ar raudzētu neapstrādātu tartara maizi baudīt. Izmēģiniet to paši!

 

Leave a Reply