Uncategorized @lv

Tagurpidi rabarberu kūka

Tagurpidi rabarberu kūka

Pavasarī, kad rabarberu sezona ir pašā plaukumā, neviens nevar pārspēt sulīgu rabarberu kūku! Droši vien neviens nešaubās, ka rabarberi ir lieliski noderīgi kūkā, bet vai zinājāt, ka papildus to garšīgi pikantajai garšai rabarberi ir arī bagāti ar īpaši bagātīgiem antioksidantiem, kas palīdz cīnīties pret iekaisumiem? Lai arī jūs varētu maksimāli izmantot rabarberu sezonu un baudīt sātīgu kūku, mēs dalāmies ar gardas, sulīgas, bet pilnīgi bez rabarberu kūkas recepti, kuras garša ir gandrīz identiska klasiskajai rabarberu kūkai, taču tajā nav sviesta, glutēna un baltā cukura!

PS! Ja jums nav rabarberu, varat tos veiksmīgi aizstāt ar āboliem, bumbieriem vai citiem dārza produktiem – šajā ziņā šī ir ļoti universāla recepte.

Daudzums: 6-8 kūku cienītāji
Pagatavošanas laiks : 45 minūtes
Nopietnība: vidēja
Tas prasa:

  • 2-3 lielāki rabarberu kātiņi
  • 3 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • 80 g balto rīsu vai auzu miltu
  • 120 g mandeļu miltu
  • 50 g kartupeļu cietes vai tapiokas cietes
  • 1 ēdamkarote linsēklu miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes cepamās sodas
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 177 ml augu piena (var būt arī nesaldināts mandeļu piens!)
  • 40 g ābolu vai bumbieru biezeņa bez pievienotā cukura (ja veikalā nevarat atrast bezcukura biezeni, pagatavojiet paši).
  • 60-70 g kokosriekstu cukura
  • 56 ml olīveļļas VAI 2 ēdamkarotes ābolu biezeņa + 2 ēdamkarotes augu jogurta.
  • 1 ēdamkarote svaigi spiestas citrona sulas
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 22 vai 24 cm diametra (izvelkamā) kūkas forma.

Kā pagatavot rabarberu kūku bez glutēna?

Vispirms ar cepamo papīru izklājiet kūkas formas dibenu un nomazgājiet un nomizojiet rabarberu kātiņus. Sagrieziet rabarberus apmēram puscentimetra biezās šķēlītēs un cieši vienu pie otras novietojiet tās ar cepamo papīru izklātas kūkas veidnes apakšā, un ar nazi uzmanīgi nogrieziet to daļu, kas sniedzas pāri malām. Tad bļodā samaisiet bezglutēna miltu maisījumu (rīsu un mandeļu miltus, kartupeļu vai tapiokas cieti un linsēklu miltus), pievienojiet cepamo pulveri, cepamo sodu un sāli un atstājiet malā.

Citā bļodā sajauc kopā visas pārējās sastāvdaļas, izņemot kļavu sīrupu: augu pienu, ābolu biezeni, olīveļļu (vai ābolu biezeni + augu jogurtu kā aizstājēju), citronu sulu, cukuru un kanēli. Tad pievienojiet miltu maisījumu un viegli samaisiet mīklu, līdz tā kļūst gluda. Ja mīkla šķiet pārāk šķidra, pievienojiet vēl nedaudz miltu pēc garšas.

Pirms mīklas uzklāšanas uz rabarberu šķēlītēm pārlejiet rabarberus ar kļavu sīrupu, kas tiem piešķirs patīkamu karameļu garšu. Tad pārlej mīklu uz rabarberu šķēlītēm kūkas formas apakšā un liec cepties 180°C karstumā sakarsētā cepeškrāsnī. Cepiet kūku 35-40 minūtes, līdz tās virspuse kļūst zeltaini brūna. Pirms pasniegšanas ļauj kūkai atdzist vismaz 30 minūtes. Pasniedzot kūku apgrieziet to otrādi, lai rabarberu kārta paliktu virsū.

Un lūk, garšīga kūka ir gatava pasniegšanai!

PS. Ja dodat priekšroku klasiskāka stila rabarberu kūkai, šo kūku var veiksmīgi pagatavot arī, sasmalcinot rabarberus, sajaucot tos ar kļavu sīrupu un pēc tam gabaliņus iemaisot mīklā. Lai kā jūs to pagatavotu, tā noteikti būs ārkārtīgi garšīga kūka – iesakām to izmēģināt. 🙂

Ja jums patika šī kūka, iespējams, jūs ieinteresēs arī Karameļu kokosriekstu kūka.

Leave a Reply