Medicīniskie mediji, Receptes, Sāļš

Mājās gatavots ēdiens no viena katla, no kura mēle ieplūst kaklā.

Igauņu vidū ēdieni no viena katla vienmēr ir bijuši tradīcija, kas nodrošina barību gan ķermenim, gan dvēselei. Garšīgs, mājīgs un sildošs sautējums, kas pārpilns ar veselību un bagātīgi apveltīts ar dārzeņiem. Kā par labu, pilnvērtīgu, viena katla ēdienu, kurā visas labumi un labumi ir iemesti katlā, kas ir viegli uz vēdera?

Daudzums : diviem
Pagatavošanas laiks: 1h
Smagums: viegls
Tas prasa:

  • 150 g burkānu (apmēram 2 vidēja lieluma burkāni)
  • 600 g kartupeļu (apmēram 5-6 vidēji lieli kartupeļi)
  • 600 ml dabīga dārzeņu buljona vai ūdens (sākotnēji izmantojiet pusi no minētā daudzuma un pēc vajadzības pievienojiet vairāk šķidruma).
  • 50 g sīpolu (1 sīpols, mazāks)
  • 250 g svaigu kāpostu (apmēram pāris lielākas saujas sasmalcinātu kāpostu).
  • sauja svaigu diļļu
  • sauja svaigu pētersīļu vai timiāna
  • jūras sāls pēc garšas (pēc izvēles)
  • sīpolu pulveris (pēc izvēles)

Kā pagatavot pilnvērtīgu maltīti no viena katla?

Nomazgājiet un nomizojiet dārzeņus un sagrieziet tos jebkura lieluma kubiņos. Uzkarsē katlu (vēlams uz vidējas uguns) un katla apakšdaļā pievieno sasmalcinātu sīpolu un burkānu, uzlej karoti ūdens vai buljona. Vāra burkānu un sīpolu maisījumu dažas minūtes, līdz burkāni sāk nedaudz mīkstināties. Tad pievienojiet kartupeļu kubiņus un buljonu vai ūdeni un aizveriet ar vāku. Apklājiet un uz vidējas uguns vāriet apmēram 10 minūtes, līdz kartupeļi un burkāni ir gandrīz gatavi, tad pievienojiet kāpostus. Ja nepieciešams, pievienojiet vēl šķidruma. Vāra kāpostus zem vāka vēl 2-3 minūtes, līdz kāposti kļūst mīksti. Pēc tam izslēdziet karstumu un iemaisiet sasmalcinātos svaigos garšaugus, pēc vēlēšanās pievienojot jūras sāli. Ļaujiet dažas minūtes nogatavoties un pasniedziet.

Izbaudiet!

 

Leave a Reply