Medicīniskie mediji, Receptes, Sāļš

Itāļu kartupeļu salāti

Kartupeļi ir ne tikai garšīgi, bet arī patiesi barojoši dārzeņi, kas lieliski piemēroti salātiem, biezeni, cepšanai vai grilēšanai. Kartupeļi veido arī lielisku garšu kombināciju, piemēram, kopā ar sarkanajiem sīpoliem, olīvām un tomātiem, tāpēc tie visi ir iekļauti zemāk redzamajā itāļu kartupeļu salātu receptē! Šie krāsainie kartupeļu salāti ir lieliski piemēroti dzimšanas dienas svinībām, vasaras grila ballītēm vai kā atsevišķs ēdiens – izvēle ir jūsu ziņā! 😉

Daudzums : četriem
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes (ja izmantojat iepriekš izvārītus un atdzesētus kartupeļus).
Smagums: viegls
Tas prasa:

  • 1 kg mazgātu un uz pusēm sagrieztu mini kartupeļu
  • 1 glāze (240 ml) ķiršu tomātu, pārgrieztu uz pusēm
  • 3 seleriju kātiņi
  • ½ smalki sagriezta sarkanā sīpola
  • ½ glāzes kalamata olīvu bez kauliņiem
  • sauja smalki sagriezta svaiga bazilika
  • sauja smalki sasmalcinātu pētersīļu
  • jūras sāls un pipari pēc garšas
  • ¼ citrona sulas

Kā pagatavot labus itāļu kartupeļu salātus?

Nomazgājiet, pārgrieziet uz pusēm, sagrieziet tvaikā vai izvāriet mini kartupeļus un ļaujiet tiem pilnībā atdzist. Kad kartupeļi ir atdzisuši, ievietojiet tos lielā bļodā un pievienojiet uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātus, selerijas šķēlītes, smalki sagrieztu sarkano sīpolu, olīvas un sasmalcinātas pētersīļus un baziliku. Pēc garšas pievienojiet sāli un piparus un izspiediet citrona sulu. Pirms ēšanas salātus labi samaisiet un ļaujiet tiem 10-15 minūtes nostāvēties.

Leave a Reply