Medicīniskie mediji, Receptes, Sāļš

Ceptas ziedkāpostu nūjiņas

Ziedkāposti ir lieliska izvēle, ja vēlaties bagātināt savu uzturu ar dārzeņiem. Šis dārzenis ir lielisks C vitamīna avots, kā arī bagāts ar tādām minerālvielām kā kālijs, kalcijs, magnijs, mangāns un fosfors. Ziedkāposti var palīdzēt mazināt aizcietējumus, ādas saslimšanas un daudz ko citu. Turklāt šis skaistais dārzenis ir pārsteidzošas garšas! Piemēram, vai esat izmēģinājuši ziedkāpostu un pikanto ķimeņu kombināciju? Ja vēl neesat to izdarījis, tagad ir jūsu iespēja!

Daudzums : diviem
Pagatavošanas laiks : 30 minūtes
Tas prasa:

  • 1 liels ziedkāposti
  • 2 tējkarotes olīveļļas
  • 1/4 – 1/2 tējkarotes kurkumas
  • 1 tējkarote maltu garšvielu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls
  • pipar
  • svaigu baziliku, pētersīļiem, timiānu (pēc izvēles), ja nepieciešams.

Kā pagatavot ziedkāpostu nūjiņas?

Nomazgājiet ziedkāpostus un noņemiet lapas. Tad sagrieziet ziedkāpostus 3 biezās šķēlītēs un izvietojiet tās uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Sajauciet olīveļļu ar garšvielām un smalki sagrieztu ķiploku. Apberiet ziedkāpostu standziņas ar garšvielu maisījumu un cepiet cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 15-20 minūtes. Ja vēlaties, pasniedziet ar smalki sagrieztiem svaigiem zaļumiem. Izbaudiet!

Leave a Reply