Receptes, Sāļš

Pikantas kartupeļu bumbiņas

Pikantas kartupeļu bumbiņas ar papriku

Vai jūs zināt tos pikantos jalapeño makaronus, kas ir pilni siera un tauku? Mums jums ir vēl labāka ideja! Ja jums patīk našķi, izmēģiniet garšaugu kartupeļu čipsi, kas ir garšīgi, atsvaidzinoši un bez pievienotajiem taukiem, kuri apgrūtina jūsu veselību.

Dabīgais paprikas pulveris piešķir bumbiņām gan krāsu, gan garšu, kā arī skaistu pieskārienu. Pikantās bumbiņas ir lieliski piemērotas kā pamatēdiens ar svaigiem salātiem vai kā veselīga uzkoda. Turklāt bumbiņas ir ērti paņemt līdzi uz darbu vai skolu, neuztraucoties par to sabojāšanos – gaisu necaurlaidīgā traukā izceptās bumbiņas uzglabāsies ilgu laiku.

Daudzums: 3-4 kartupeļu mīļotāji
Pagatavošanas laiks : 60 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 1 kg kartupeļu
  • ½ tējkarotes čilli pulvera
  • ½ tējkarotes ķiploku pulvera
  • 1 tējkarote sīpolu pulvera
  • 1 tējkarote jūras sāls
  • 2-4 ēdamkarotes paprikas pulvera

Kā pagatavot kartupeļu bumbiņas?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un izklāj cepamo papīru. Nomazgājiet un nomizojiet kartupeļus un vāriet tvaikā, līdz tie kļūst mīksti. Tas aizņem aptuveni 15-20 minūtes. Kad kartupeļi ir mīksti, atdzesējiet tos 10 minūtes.

Kad kartupeļi ir atdzisuši, ievietojiet tos lielā bļodā kopā ar čilli pulveri, ķiploku pulveri, sīpolu pulveri un jūras sāli. Sasmalciniet visas sastāvdaļas ar kartupeļu maļamo mašīnu vai kartupeļu biezeni, līdz iegūstiet vienmērīgu maisījumu (nelietojiet blenderi vai putukrāsni – tas izmainīs konsistenci).

Kad maisījums ir gatavs, ņem ēdamkaroti kartupeļu un karija maisījuma, ar rokām izveido bumbiņas, apviļā paprikā un liek uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Atkārtojiet šo procesu, līdz maisījums turpina darboties. Cepiet kartupeļus 180 grādu temperatūrā 15-20 minūtes.

Pasniedziet un baudiet!

Leave a Reply