Intersticiāls, Medicīniskie mediji, Receptes, Sāļš

Bezglutēna sēklu maize

Bezglutēna sēklu maize

Maize ar sēklām, kas ir mīksta, kraukšķīga un pilnīgi bez glutēna un rauga – vai tas tiešām ir iespējams? Jūsu priekam varam teikt, ka tas tā patiešām ir! Tas ir mīksts, garšīgs, ātri un ērti pagatavojams, lieliski piemērots brokastu sviestmaizēm vai sātīgām uzkodām pie pusdienu zupas. Vienīgā atšķirība no klasiskās maizes ir tā, ka tajā nav ne grama lipekļa, rauga vai citu veselībai kaitīgu vielu. Tagad sagatavojiet savu prātu un paķeriet pildspalvu un papīru, lai pārliecinātos, ka jūs šo recepti pierakstāt!

Daudzums : apmēram 12 maizes šķēles
Pagatavošanas laiks: 1h un 30min
Nopietnība: vidēja
Tas prasa:

Kā pagatavot maizi bez lipekļa?

Vispirms sajauciet psīliju ar istabas siltu ūdeni bļodā (ievērojiet precīzu daudzumu!) un atlieciet malā, lai uzbriest. Maisot esiet ātri, jo psīlija maisījums ātri sablīvējas. Citā bļodā samaisiet miltus kopā ar tapiokas cieti, cepamo pulveri un garšvielām. Kad psīlijs ir uzbriedis un izveidojusies bieza lipīga masa, pievienojiet to miltu maisījumam un sāciet mīcīt mīklu.

Mīcīt, līdz psīlijs ir labi sajaukts un izveidojusies jauka mīkla. Ja mīkla šķiet pārāk lipīga, pievienojiet vēl nedaudz tapiokas cietes. Veidojiet klaipu un lieciet to uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, vai silikona formā, bet bez cepamā papīra. Ja vēlaties, pārkaisiet nedaudz tapiokas cietes uz cepšanas paplātes vai kārbas dibenā, lai novērstu maizes pielipšanu vai sasmērēšanos uz apakšas.

Ielieciet klaipu iepriekš 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī un cepiet 55-60 minūtes. Pēc tam izņemiet maizi no cepeškrāsns un ļaujiet tai kārtīgi atdzist, pirms to sagriežat. Izbaudiet ar savu mīļāko!

Ja tas šķiet pārāk sarežģīti pirmajam mēģinājumam un jums mājās nav īpašu miltu, vispirms varat pamēģināt izcept griķu maizi. Recepti varat atrast šeit.

Leave a Reply