Medicīniskie mediji, Receptes, Sāļš

Veselīga dārzeņu “siera” mērce bez eļļas ar cepeškrāsnī ceptiem kartupeļiem

Veselīga un zāļu “siera” mērce, kas garšo kā īsta!

Vai esat kādreiz domājuši par siera mērces pagatavošanu no kartupeļiem? Jā, sākumā tas var šķist neticami, bet tas ir ļoti iespējams! Protams, tā nav mērce, kas garšo gluži kā īsts siers, taču tā joprojām ir ļoti garšīga un tai ir pārsteidzoši sieraina konsistence.

Lai gan kartupeļi ir šīs receptes galvenā sastāvdaļa, galarezultātā, nobaudot mērci, jūs, iespējams, pat nenojautīsiet, ka mērcē ir kartupeļi. Kāds daudzpusīgs ir šis kartupelis! Kombinācijā ar pareizajiem garšaugiem un garšvielām kartupeļu saldums ir apslēpts, un jūs saņemat gardu, zīdainu “siera” mērci, kas kopā ar kraukšķīgajiem cepeškrāsns kartupeļu frī kartupeļiem liks jūsu muti!

Daudzums: diviem līdz trim
Pagatavošanas laiks : 35 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

Mērcei:

  • 2 lielāki kartupeļi
  • 1 vidēja lieluma burkāns
  • ¼ tējkarotes maltas kurkumas (sākotnēji pievienojiet mazāk, nevis vairāk, jo kurkuma ir ļoti dominējošā garšas sastāvdaļa, un pārdozēšanas gadījumā tā var sabojāt mērci).
  • ½ tējkarotes kajēnas piparu (pēc izvēles)
  • 1 ēdamkarote svaigi spiestas citrona sulas
  • 1 tējkarote jūras sāls
  • ½ tējkarotes sīpolu pulvera
  • ½ tējkarotes ķiploku pulvera vai viena svaiga ķiploka daiviņa
  • ¼ tējkarotes melno piparu (pēc izvēles)
  • ¼ tases karsta ūdens vai dārzeņu buljona

Cepeškrāsns ledusskapjiem:

Kā pagatavot “siera” mērci?

Nomazgājiet, nomazgājiet un sagrieziet kartupeļus un burkānus mērcei un pagatavojiet tvaicējot, līdz tie kļūst mīksti. Kad dārzeņi ir gatavi, ievietojiet tos virtuves kombainā, pievienojiet garšvielas un ūdeni vai buljonu. Sākumā šķidrumu ielejiet diezgan reti un pēc vajadzības pielejiet vēl. Maisījumu apstrādājiet, līdz izveidojas gluda, zīdaina mērce.

Lai pagatavotu cepeškrāsnī ceptus kartupeļus, nomazgājiet un sagrieziet kartupeļus šķēlītēs, samaisiet ar garšvielām, izklājiet uz cepamā papīra izklāta cepamā paplātes un cepiet 180 grādu temperatūrā, līdz tie kļūst zeltaini brūni (apmēram 35-40 minūtes).

PS. Lai apceptu fritītes bez eļļas, izvietojiet tās uz cepšanas paplātes tā, lai kartupeļi nebūtu sakrauti viens uz otra. Šādā veidā tās pagatavosiet līdz kraukšķīgai apcepšanai, neizmantojot nekādus taukus. Siera mērci pasniedziet kopā ar cepeškrāsnī ceptajiem kartupeļiem.

Oriģinālā recepte ir no Medizinimeedium recepšu kolekcijas, un to varat apskatīt ŠEIT.

Leave a Reply