Intersticiāls, Receptes, Sāļš

Vegāniskās tortiljas bez lipekļa

3 sastāvdaļu bez lipekļa vegānu tortiljas!

Ja esat tikpat liels tortiljas cienītājs kā mēs, ir iemesls uzmundrināt! Mēs esam izveidojuši brīnišķīgi vienkāršu, bet ļoti garšīgu recepti, kas ir ideāli piemērota bezglutēna tortiljas, kā arī plāno pankūku pagatavošanai. Tas viss, protams, bez piedevām un graudaugiem. Receptē nav izmantota eļļa, tāpēc tas ir patiešām ķermenim draudzīgs kārums. Receptes galvenā zvaigzne ir tikai tapiokas ciete, ko papildina augu olbaltumvielām bagāti aunazirņu milti ar nelielu ūdens un sāls piedevu. Tapiokas milti padara tortiljas mīkstas un mīkstas, savukārt aunazirņu milti tām piešķir tekstūru. Pārliecinieties, ka pamēģināsiet, mēs apsolām, ka nebūsiet vīlušies!

Daudzums : 3-4 tortiljas
Pagatavošanas laiks : 20 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

Kā pagatavot tortiljas bez lipekļa?

Vispirms sajauciet sausās sastāvdaļas bļodā. Pēc tam pakāpeniski ielej ūdeni, vienlaikus maisot. Noteikti izmantojiet putukrāsni, nevis karoti. Šādā veidā izvairīsieties no gabaliņiem un mīkla būs vienmērīgāka. Ja vēlaties, mīklu var sajaukt arī ar blenderi. Mīklas konsistence ir pareiza, ja tā atgādina šķidru pankūku mīklu. Kad mīkla ir gatava, uzkarsējiet pannu ar nelīpošu virsmu, uz pannas uzlieciet ēdamkaroti mīklas un vienmērīgi izlīdziniet. Kad virsū sāk veidoties mazi gaisa burbuļi, apvērsiet tortiljas un dažas minūtes pagatavojiet otru pusi. Tad tortiljas atlieciet malā un atkārtojiet procesu, līdz iegūstiet pietiekami daudz mīklas. Kad tortilla ir karsta, tās tekstūra var šķist cietāka, taču, atdziestot, tā ātri kļūst mīksta un elastīga. Izbaudiet tortiljas ar pikantu pildījumu pēc izvēles vai pasniedziet ar gardu ogu ievārījumu – gluži kā plānās pankūkas! Ja vēlaties uzreiz pagatavot lielāku daudzumu tortiljas, vienkārši reiziniet daudzumus.

Leave a Reply