Magus, Receptes

Vegāniskā aveņu-kokokoņu panna cotta

Garšīga un aveņu kokosriekstu panna cotta

Garšīgs saldskābo aveņu un tumšā kokosrieksta maisījums, kas kopā veido patiesi gardu, pudiņam līdzīgu desertu, lieliski piemērotu pasniegšanai ballītēs. Tieši tik daudz salds, tieši tik daudz skāba un tieši tik daudz tumšs – tieši tāds, kādam jābūt labam desertam! Ķirsis uz tortes ir šī kāruma svētku izskats, kas noteikti iepriecinās jūsu viesus. Taču šis gardais kokosriekstu piens no klasiskās itāļu panna cotta atšķiras ar veselīgu, pilnvērtīgu konsistenci, kurā nav ne piliena dzīvnieku izcelsmes krējuma vai grama rafinēta cukura. Tāpēc tā ir viegla vēderam un nepārslogo organismu ar nevajadzīgiem jonizējošiem produktiem. Arī pagatavošana ir vienkārša un neprasa stundām ilgu gatavošanos. Izmēģiniet – apsolām, ka nebūsiet vīlušies!

Daudzums: 2-3 maijām
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes + laiks, kas nepieciešams, lai deserts želatinizētos.
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 400 ml pilnpiena kokosriekstu krējuma
  • 300 g svaigu vai saldētu aveņu
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu cukura
  • 1 tējkarote agara-agara pulvera
  • deserti pēc jūsu izvēles pasniegšanai
  • smalkais siets

Kā pagatavot vegānu Panna Cotta?

Sāciet ar ogu biezeņa pagatavošanu. Lai to izdarītu, avenes blenderī vai ar putukrāsnīti saberziet līdz viendabīgai masai. Ja izmantojat saldētas ogas, vispirms ļaujiet tām atkust. Gatavo biezeni caur sietu ieberiet bļodā, lai tas būtu gluds, zīdains un bez sēklām.

Tad zīdaino aveņu biezeni ielej katliņā kopā ar kokosriekstu krējumu, cukuru un agara agaru. Rūpīgi samaisa līdz gludai masai un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Samaziniet karstumu līdz zemam un uz lēnas uguns vāriet uz lēnas uguns vēl 2 minūtes, laiku pa laikam maisot. Tad izslēdziet karstumu, noņemiet katlu no uguns un ļaujiet maisījumam atdzist istabas temperatūrā, ik pēc dažām minūtēm maisot. Kad ogu un kokosriekstu maisījums ir atdzisis, ielej to vajadzīgajās formās un liec ledusskapī, lai nostāvētu vismaz 2 stundas vai pat visu nakti.

Pasniedziet panna cotta ar svaigām ogām un kokosriekstu. Izbaudiet!

Leave a Reply