Intersticiāls, Medicīniskie mediji, Receptes, Sāļš

Kartupeļu brusketa bez glutēna

Garda kartupeļu brusketa ar ķiršu tomātiem

Bezglutēna, pilngraudu populārās itāļu uzkodas versija, ko rotā svaigi, sulīgi tomāti, baziliks un ķiploki, gluži kā klasiskajā versijā. Visas labās un labākās lietas tiek pasniegtas uz ceptu kartupeļu šķēlītēm ar svaigām bazilika lapiņām virsū klasiskās ciabatta vietā. Tā ir patiesi garšīga un veselīga vasaras uzkoda, kas lieliski piemērota ballītēm, uzkodām vai ātrai maltītei visai ģimenei.

Porcijas lielums: 3-4
Pagatavošanas laiks : 35 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 2 lieli vai 4 vidēja lieluma kartupeļi (der gan mizoti, gan mizoti kartupeļi).
  • 300 g nomazgātu un sasmalcinātu ķiršu tomātu
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sasmalcinātas
  • dažas svaigas bazilika lapas (apmēram 5-6 lapas).
  • jūras sāls un nedaudz maltu melno piparu pēc garšas.
  • ½ svaigi spiestas citrona sulas
  • 1 tējkarote medus vai kļavu sīrupa
  • dulse pārslas (pēc izvēles)

Kā pagatavot kartupeļu brusketa?

Vispirms uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem un izklājiet cepamo papīru uz paplātes. Tad nomazgājiet un sagrieziet kartupeļus aptuveni 1 cm biezās šķēlēs un izkārtojiet tās uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Cepiet kartupeļu šķēles 25-30 minūtes 200 grādu temperatūrā, līdz šķēles ir mīkstas un zeltaini brūnas.

Kamēr kartupeļu šķēles tiek gatavotas, pagatavojiet pārklājumu. Lai to izdarītu, nomazgājiet un sagrieziet ķiršu tomātus bļodā. Citā bļodā pagatavojiet mērci, sajaucot kopā medu vai kļavu sīrupu, citrona sulu, sasmalcinātus ķiplokus un garšvielas. Kad mērce ir gatava, pievienojiet to sasmalcinātajiem tomātu kubiņiem. Kad kartupeļu šķēles ir gatavas, ļaujiet tām dažas minūtes atdzist un tad pasniedziet ar tomātu maisījumu un svaigu baziliku. Izbaudiet uzreiz!

Sākotnējā recepte ir no Medizinimeedium bloga, un jūs varat to izlasīt ŠEIT.

Leave a Reply